Week 1 van advent met Opa Knoest

We weten nu wie er in die gezellige huiskamer woont! Vorige week kwamen er twee meisjes op bezoek: Renske en Ricky. Zij vertelden dat in dat huisje Opa Knoest woont. Hij is niet echt hun opa, maar gewoon hun buurman die eruit ziet als een opa en daarom noemt heel de buurt hem zo. Opa Knoest heeft geen vrouw meer en hij heeft nooit kinderen gehad. Dat vinden Renske en Ricky wel een beetje erg voor hem, want dan is hij veel alleen. Maar zij komen héél dikwijls op bezoek en dan doen ze meestal heel leuke dingen. Hij heeft ook een lieve poes: Snoezepoes. Het is altijd héél gezellig als opa Knoest voor hen een verhaal vertelt! Vandaag heeft Ricky een kaarsje in haar zak, omdat mama dat heeft meegegeven voor Opa Knoest. Het heeft iets te maken met vent of advent??? Opa Knoest zal wel weten waar het voor dient!
Opa vertelt dat we een tijdje moeten wachten tot het Kerstmis is en dat de mensen dan kaarsjes aansteken: elke week 1 kaarsje en als er vier kaarsjes branden is het Kerstmis! Renske en Ricky verheugen zich al op Kerstmis! Het is dan heel gezellig, heel de familie komt dan bij elkaar en dan krijgen ze lekker eten en drinken ... Maar nu vertelt Opa Knoest hen dat hij alleen Kerstmis zal vieren... Hij heeft geen familie meer... Dat vinden de meisjes héél vervelend voor opa! Als ze naar huis gaan, ze bedenken ze iets voor opa, een verrassing of zo. Iets bijzonders! Iets geheimzinnigs! 

Opa Knoest leest ondertussen de krant. Opeens ziet hij een leuke advertentie staan: " Ik ben op zoek naar een aardige opa om dit jaar Kerstmis mee te vieren. Welke opa stuurt mij een briefje dat dit mag? Heel veel liefs. Anneke."
Opa zegt dat Anneke best bij hem zou kunnen logeren, hij is toch alleen! Hij neemt een kaartje en schrijft op: "Lieve Anneke, Ik zou het ontzettend leuk vinden als je met Kerstmis bij mij zou komen logeren. Ik heb een klein logeerkamertje op mijn zolder en we zullen het vast héél gezellig hebben samen. Hartelijke groeten, Opa Knoest." Hij gaat vlug het kaartje naar de postbus brengen.