Week 3 van advent met Opa Knoest

Deze week kwamen Ricky en Renske weer naar Opa Knoest en ze brachten het derde kaarsje mee voor in de kerstboom. Opa vertelt dat hij naar Anneke is geweest, maar dat hij net te laat was: ze reed net weg met haar fiets! Opa denkt dat Anneke 5 of 6 jaar is. Hij ging nog aanbellen om afspraken te maken met haar ouders, maar er was niemand thuis..
De kleuters brachten knutselwerkjes mee om het kamertje voor Anneke te versieren, ook Renkse en Ricky hebben kerstversiering bij! Opa en de meisjes versieren het kamertje samen. Renske vraagt of opa al een cadeautje heeft voor onder de kerstboom voor Anneke ? Oei, dat is opa vergeten... Ze bedenken samen wat een mooi cadeau zou zijn. Opa besluit naar de winkel te gaan om een mooie knuffelbeer te kopen voor Anneke. De meisjes vragen of ze ondertussen wat mogen stofvegen en opruimen. Als Opa Knoest weg is, vertellen ze eindelijk hun geheimpje aan de kleuters: ze hebben pakjes gemaakt voor Opa Knoest en voor Annneke! Ze verstoppen ze en zeggen dat ze op kerstdag een briefje naar opa brengen waarop staat dat ze pakjes moeten zoeken, want zelf moeten ze op het kerstfeest bij hen thuis zijn natuurlijk!
Opa komt terug en heeft een heel speciale knuffelbeer gekocht: het is tegelijk een pakje én een beer! Opa geeft Renske en Ricky nog een kop warme chocolademelk om hen te bedanken voor hun werk en dan moeten zij weer terug naar huis.